Waarom Gili Trawangan niet mag ontbreken op je reisroute door Indonesië

In Indonesië is ontzettend veel te zien en te doen: rondscooteren, vulkanen beklimmen, tempels bezoeken, strandhoppen, jungle treks. Maar soms wil je tijdens je reis gewoon even niks. De Gili eilanden bij Lombok zijn daar de perfecte bestemming voor. Op Gili Air en Gili Meno vind je een oase van rust en op Gili Trawangen (ook wel bekend als Gili T) kun je ook heerlijk chillen, maar vind je net wat meer gezelligheid en reuring. Wij verbleven drie dagen op Gili T en vonden dit een heerlijke bestemming tussen de wat actievere delen van onze rondreis door. In deze blog vertel ik je waarom Gili Trawangan zo’n fijn eiland is en geef ik je een paar tips mee.

Reden 1: Er zijn geen auto’s en scooters op de Gili eilanden

Op de Gili eilanden vind je geen gemotoriseerde voertuigen. Alles gaat hier te voet, te fiets of te paard (met huifkar). Dat zorgt natuurlijk voor een chille sfeer en is een fijne ontsnapping van bijvoorbeeld Bali, waar je in sommige plaatsen haast omver gereden wordt door de scooters. Op Gili Trawangan kun je op veel plekken fietsen huren en dit raad ik je zeker aan, omdat je met de fiets gemakkelijk overal op het eiland komt. In ongeveer een uurtje fiets je het hele eiland rond.

Reden 2: Je kunt de prachtige zonsondergang bekijken vanuit een zitzak op het strand

Aan de westkant van het eiland vind je een strand met allemaal zitzakken en tafeltjes. Overdag zie je hier haast niemand, maar vanaf het einde van de middag trekt zo’n beetje het hele eiland richting deze plek. Vanaf hier kun je namelijk de zon achter Bali onder zien gaan. De lucht kleurt prachtige kleuren, er speelt een singer-songwriter op de achtergrond en tegelijkertijd is het happy hour dus geniet je van de cocktail van de dag! Ook rijden er jongens te paard heen en weer op het strand. Tegen betaling kun je ook een stukje rijden of op een paard op de foto. Dat is wat mij betreft dan weer iets minder leuk aan deze plek, maar aan de andere kant levert het silhouette van de ruiters met de ondergaande zon op de achtergrond wel weer een mooi plaatje op. Zorg dus zeker dat je de zonsdondergang hier een keertje meepikt.

Reden 3: Je kunt geweldig snorkelen en duiken op Gili Trawangan (met schildpadden!)

Vanaf verschillende strandjes kun je de zee in lopen en binnen een paar minuten een schildpad tegenkomen. Neem dus zeker je duikbril mee of huur deze bij een strandtendje. Ook raad ik je aan om een duik te doen wanneer je op Gili Trawangan bent. Niet alleen omdat het duiken hier zo mooi is, maar ook omdat het heel laagdrempelig is om hier een proefduik te doen. Er zijn veel duikscholen te vinden aan de oostkant van het eiland (het drukkere deel waar je ook aankomt met de boot). Deze hebben een buitenzwembad waar je eerst gaat oefenen voordat je met de boot naar de duiklocatie gaat. Allemaal op het gemakje, want we zijn tenslotte op de Gili eilanden!

Reden 4: De reggae avonden in café Sama Sama

Reggae is populair in Indonesië en vooral op Gili T! Op onze eerste avond kwamen we in café Sama Sama terecht waar een reggae band stond te spelen. Dit was één van de leukste avonden van onze reis: de sfeer was goed, de muziek was goed en de grote Bintangs smaakten prima. In dit café is het meerdere keren per week reggae avond dus als je een paar dagen op Gili T bent, dan kun je zeker een avondje komen meezingen met de grootste Bob Marley hits.

Reden 5: Drinken uit een kokosnoot bij de fijnste strandtendjes

Een stukje richting het noorden aan de oostkant van het eiland vind je meerdere strandbarretjes naast elkaar. Ook hier kun je neerploffen op een zitzak op het strand, met een biertje, cocktail, smoothie of een verse kokosnoot om uit te drinken. Hier hoef je niet snel meer weg als je eenmaal in de zitzak ligt, want je ligt hier heerlijk. Ook zijn dit de strandjes waar je goed schildpadden kunt spotten.

Mijn Gili Trawangan tips!

Dit waren 5 redenen waarom Gili Trawangan zo’n fijn eiland is om op te verblijven. Heb ik jou overgehaald? Dan zijn hier nog een paar (extra) tips voor tijdens je verblijf op dit paradijs:

  1. Eet Indiaas bij Pesona lounge
  2. Eet een ontbijtje, lunch of zoete snack bij Kayu Cafe
  3. Bezoek de Gili Trawangan Night Market (en verbaas je over de bijzondere zeedieren die hier worden aangeboden)
  4. Doe een (proef)duik!
  5. Hotel tip: Gili Tenda. Een tikkeltje in de middle of nowhere gelegen, maar een heel leuk verblijf met glamping en een fijn zwembad. En met de fiets ben je in 10 minuutjes bij alle restaurants en café’s.

Indonesië liefhebber? Lees ook mijn artikelen over de mooiste plekken op Lombok of een jungle trek op Sumatra!


2 reacties op “Waarom Gili Trawangan niet mag ontbreken op je reisroute door Indonesië”

  1. Vakantie op Lombok: de mooiste plekken van het Indonesische eiland op een rij – Reisblog van Beau Avatar

    […] ook mijn artikel over Gili Trawangan voor meer redenen waarom je dit eiland móet bezoeken als je op Bali of Lombok […]

    Like

Plaats een reactie

Reisblog van Beau | Tips voor jouw volgende reis